You are currently viewing בריאות השיניים בקרב קשישים: בעיות נפוצות וטיפים לשמירה על הפה
בריאות השיניים בקרב קשישים

בריאות השיניים בקרב קשישים: בעיות נפוצות וטיפים לשמירה על הפה

בגיל המבוגר הגוף עובר שינויים טבעיים המשפיעים על בריאות השיניים והחניכיים. בשנים אלו חלה ירידה במסת העצם ובמערכת החיסון, מה שמגביר את הרגישות לבעיות בריאותיות שונות, כולל בעיות שיניים. ד”ר אלעד לאור מסביר, כי תהליכים אלו אינם משפיעים רק על מי שסבלו בעבר מבעיות שיניים, אלא גם על אלו שתחזקו בריאות פה טובה לאורך חייהם.

בין הבעיות הנפוצות בקרב קשישים:

  1. יובש בפה (קסרוסטומיה) – עם ההזדקנות, ייצור הרוק פוחת, בעיקר כתוצאה משימוש בתרופות כרוניות כמו תרופות ללחץ דם או לדיכאון. רוק חיוני להרס חיידקים ולהגנה על השיניים. יובש בפה עלול לגרום להצטברות חיידקים, דלקות חניכיים ועששת.

  2. מחלת חניכיים (פריודונטיטיס) – מחלת חניכיים שכיחה יותר בגיל המבוגר, וזו התקדמות של דלקת חניכיים שלא טופלה. המחלה עלולה לגרום לאובדן שיניים אם אינה מאובחנת ומטופלת בזמן. ירידה בצפיפות העצם וירידה בתפקוד החיסוני מגבירים את הסיכון להתפתחות המחלה.

  3. אובדן שיניים – אובדן שיניים הופך לנפוץ יותר עם השנים, כתוצאה מעששת שלא טופלה, מחלת חניכיים, או שחיקה טבעית של השיניים. אובדן השיניים משפיע לא רק על היכולת ללעוס, אלא גם על הדיבור והביטחון העצמי.

ד”ר אלעד לאור מסכם: כדי לשמור על בריאות הפה בגיל המבוגר, חשוב להקפיד על שגרת היגיינה קבועה הכוללת צחצוח נכון, שימוש בחוט דנטלי וביקורים סדירים אצל רופא השיניים.

Rate this post

כתיבת תגובה